3 éves a nappali ellátás

3 éves a Debreceni szivárvány ház Fogyatékosok nappali ellátásA Debreceni Szivárványház Nappali Ellátás 2017 július 1.-én ünnepelte intézménnyé alakulásának 3. évfordulóját.

Fogyatékkal élőknek indult a nappali ellátás Debrecenben!

A szivárványház gondolata a segítségnyújtásról szólt már kezdetektől. Segítségnyújtás az ellátottaknak és családjaiknak is kiemelt jelentőséggel bírt. Elsődlegesen nappali ellátásban gondolkodtak az alapításkor. Ennek oka az volt, hogy az ellátottak egyaránt tagjai lehessenek egy sorstársakból álló közösségnek, de részesei maradnak a saját családjuknak is. A Fogyatékkal élő felnőttek ellátása egy teljes családtagot igényelne. Ebbe sokszor a gondozással foglalkozó családtag is belerokkanhat, ebben tudunk mi segíteni: a nappali ellátás következtében a teher lekerülhet a családtagokról. A gondozottak pedig fejlesztő foglalkozások és igazi közösségi élmények által egy teljesebb életet élhetnek egy másik közösségnek tagjaként is!
Ez a szándék vezette Huri Beátát a Lépéselőny Egyesület elnökét, Lukács Juditot a Hajdúsámsoni Szivárványház vezetőjét és Rády Eszter pszichológust ebben a hatalmas feladatvállalásban, amelyet hosszas előkészítés előzött meg, hogy már az induláskor minden segítséget megtudjanak adni a fogyatékkal élőknek szakmai és emberi oldalról is.

3 év nagy idő!

A Debreceni Szivárványház Fogyatékosok nappali ellátásának élete élményekben gazdagon telik, a közösség ami a sérült ellátottak és a gondozó személyzet között kialakul képes bevonni a Debreceni Foglalkoztatási Központ mint társintézmény dolgozóit is és az ellátottak családját is a hétköznapok során.

Nincs nosztalgia. Tervek vannak!

A Debreceni Szivárványház nappali ellátása folyamatos megújulása nem véletlen! Szükség van arra hogy rugalmasak maradjunk egy folyamatosan változó környezetben.

A Szivárványház stabilitást is adott az ellátottaknak, egy biztos pontot jelentve az életükben.

A fejlődés viszont elvárás! Ennek eleget tettünk eddig is, és továbbra is meg fogunk tenni mindent, mert szívügyünk hogy segíthessünk ezt viszont csak előre tekintve lehet jól csinálni!

Boldog szülinapot és még rengeteg csodálatos élményt kívánunk mindenkinek aki részese volt eddig a DSZH Nappali ellátásának!