12 fontos gondolat, ami a karácsonyi várakozást megtölti boldogsággal- a Lélekszerda következő előadása

12 fontos gondolat a karácsonyról egy pszichológus szemével12 fontos gondolat a várakozásban, a készülődésben amire érdemes figyelni, hogy ne a kényszer-keserűség és csalódottság lelki folyamatát éljük át.

Rády Eszter pszichológus előadása egy új lendületet adhat az ünnep megközelítésének.

Miért érdemes megismerni ezt a “12 fontos gondolat” -ot?

Mindenki vágyik egy mesés karácsonyra, de a gyerekkor végével azt érzik, hogy olyan már nincs “Nőj már fel. Karácsonykor minden ember csupa stressz!”

Idegeskednek az ajándékozás, a karácsonyi menü miatt, és amikor végre kigyulladnak a fények összevesznek a családtagjaikkal az ünnepi összezártságban. Mert az derül ki, hogy mindig is utálták egymást.

Túl romantikus gondolat lenne az, hogy a Karácsony a szeretet, a béke és a család ünnepe legyen?

A ráhangolódás nem más, mint a gondolatok egy irányba elindítása, ha a megfelelő gondolatokkal indulunk neki már az advent idején az ünnepnek, akkor ez nem csak egy homályos emlék lesz a gyermekkorból, és nem csak egy ábránd.

A Lélekszerda 12 fontos gondolata egy jó indulás mindazoknak, akik elvesztették bensőjükben  élő gyermekkel a mindennapi kapcsolatot, így a körülöttük élő gyermeki lelkekkel sem tudnak “egy húron pendülve ünnepi szózatot zengeni”.

 

2015.11.22.