Megtanulni egymásra odafigyelni és egymást segíteni

Odafigyelve segíteni másokonOdafigyelni a másikra és segíteni. Milyen szép gondolat ez. Emberséget mutat! Sokszor hallhatod: A fogyatékkal élők gondoskodásra szorulnak és mindig csak kapnak és kapnak! Megértjük azokat, akikből a reménytelenség és keserű könnyek ilyen szavakat hoznak ki, és biztosan sokszor van is valamiféle valóság ezek mögött, de mi mást látunk, mert más megvalósításán fáradozunk.

Kis közösségen belül megtanulunk óhatatlanul is odafigyelni a részletekre

Kis figyelmességekkel lehet a legjobb érzéseket kiváltani, ezek azok a pillanatok, amelyek melegséggel öntik el az emberek szívét. Egy ilyen történetet fogok elmesélni az életünkből:

A Szivárvány Ház nappali ellátása régóta próbálkozik egy filmklub életben tartásán, inkább beszélgetős, mint a TV vagy a Projektor vászna elé leültető foglalkoztatásunk volt ez, legfőképp azért mert nem volt működőképes DVD lejátszónk. A hetekben ez szóba is került egy alkalommal, és döbbenet, de váratlan helyről kapott debreceni közösségünk segítséget!

Juhász András gondozottunk, aki egyben kollégánk is, mivel a tésztaüzemünkben  a fejlesztő foglalkoztatáson is részt vesz. Ő ajándékozott! Szívesen látogat be hozzánk mint fogyatékkal élő, a Szivárványház Nappali Intézményünkbe is. Betegsége ellenére egy teli életkedvvel és nagyfokú empátiával rendelkezik.

Jelen volt az ajándék átadásánál a lépéselőny egyesület elnök asszonya, Huri Beáta is, aki boldogan vette át intézményünk számára a dvd-lejátszót.

Igazán jól csak a szívével lát az ember

Megszerezni valamit pillanatnyi örömöt okoz, és elmúlik a varázslat. Adni, segíteni a másikon, enyhíteni egy hiányon Látni, érezni a megkönnyebbülést, a boldogságot örökkön-örökké örömet okozó érzés, és nem kerül sokba legtöbbször. Kicsit odafigyelni a másikra és segíteni akarni… Ez az, ami sokszor még a porosodó, csak a helyet foglaló dolgainknak is új értelmet talál. S boldogság forrásává válik környezetünkben!

Mi ezt tesszük a Lépéselőny Egyesület szárnyai alatt működő intézményekben több mint egy évtizede, saját pátriánkat Debrecent jobbá téve, és lám a példánk ragadós.

Ha részese szeretnél lenni egy ilyen közösségnek, fordulj hozzánk bizalommal!