Rokkant voltam közel a nyugdíj korhatárhoz

rokkant

Rokkantnyugdíjas státuszból sokan kerültek vissza rehabilitálható státuszba, holott a nyugdíjas időszak már szinte a célegyenesben volt. A kormány szerint a tartósan egészségkárosodottak többsége nem rokkant. A munkáltatók meg félnek a rehabilitálható munkavállalóktól, már csak azért is mert betegek. 

A rokkant munkavállalók valós helyzete napjainkban:

“Elvesztettünk néhány év előnyt az új jogszabályok szerint, és még nem mehettünk nyugdíjba. A rehabilitációs és a rokkantsági ellátás viszont nem elég már a megélhetéshez sem, hogy jó nyugdíjra számíthassunk. Az utolsó néhány évben érdemes még egy nagy levegőt venni, és nekifutni utoljára a munkavállalás maratoni küzdelmének.”
A nyugdíj előtt álló korosztály sokszor hangoztatja a médiában, hogy nehéz helyzetben van, ha új munkahelyet szerte magának, akkor is, ha nem tartósan beteg, lerokkant egészségügyi állapotban van.  Hogyan lehet, hogy a Debreceni Foglalkoztatási Központban a tavalyi évben minden 48 órában sikerrel helyeztük el megváltozott munkaképességű munkakeresőket, a versenyszférában meghirdetett munkahelyekre?

A mi munkánk nem csak annyi, mint egy álláshirdető portálnak, hogy az aktuálisan betöltetlen munkahelyeket felrakom, és ha érkezik rá érdeklődő az önéletrajzot továbbítom.
Mi a rokkantakat nem rokkantként kezeljük, hanem ugyanolyan értékes emberként, mint bárki mást!
“A megváltozott élethelyzet megváltozott munkaképességet is jelent, a munkáltató felé meg tudjuk mutatni: Mi az előnyük az adott munkakörben, akár pont a betegségéből kifolyólag, hogyan lehet velünk tervezni a munkát.

Ha te is küzdesz azokkal a hátrányokkal, mint minden megváltozott munkaképességű munkavállaló, akik csak velünk együtt találtak Debrecen térségében munkát. Gyere be a Debreceni Foglalkoztatási központba, és engedd meg, hogy segítsünk megtalálni azt a munkát. Ahol bizonyíthatod, hogy csupán beteg vagy, és nem másodrendű állampolgár, és ezért a jutalmad egy magasabb nyugdíj lesz.
Nekünk fontos az, hogy csak olyanokkal töltsünk időt, akik hajlandóak rokkantsági fokuk ellenére is megmozdulni, ezért nem egy e-mailben küldött önéletrajzot kérünk, hanem azt, hogy személyesen gyere be hozzánk. Ismerjünk meg téged, mint embert, és mint munkára vágyó aktív korban lévő munkavállalót is.
Címünk a régi: Debreceni Foglalkoztatási Központ Debrecen Csap utca 42.